SAD: Feministica traži donacije za ženske žrtve uragana, kako bi mogle izvršiti pobačaje

© Stockphoto
© Stockphoto

Stanovnici Teksasa tek su se počeli oporavljati nakon teške katastrofe koju je prouzročio uragan Harvey, kojeg je jedan ljevičarski medij prozvao „rasističkim“, budući da će „opustošiti područja nastanjena siromašnim manjinama.“

Bivša kolumnistica magazina Feministing, Veronica Bayetti Flores, iskoristila je Twitter kako bi ljude tražila donacije za „Teksašku zakladu za pobačaje“, a kako bi trudne žene s opustošenih područja mogle ipak „riješiti svoje male probleme“ unatoč prirodnoj nepogodi i propuštenim zakazanim pobačajima.

Mogu li predložiti da pored donacija za oporavak #Harvey, razmotrite i donacije za Teksašku zakladu za pobačaje? To je također potrebno,“ stoji u njenoj objavi na Twitteru.

Kako je objasnila Flores, novac, smještaj i hrana za unesrećene nisu dovoljni te su potrebna financijska sredstva za pobačaje, jer takav čin spada u prijeke životne potrebe.

Katastrofe znače propuštene zakazane termine,“ objašnjava Flores, koja je, krajnje ironično, zabrinuta za ljudske živote: „Masovni poremećaji kao što je ovaj uništavaju ljudske živote, posebno u pogledu ovakve osjetljive njege.

Veliki problem za ovu brižnu feministicu su i troškovi pobačaja, koji rastu upravo zbog propuštenih zakazanih termina.

Svaki tjedan iza 12-og tjedna trudnoće znači da on [pobačaj] poskupljuje. Za većinu ljudi, najjeftinije legalne i sigurne opcije su još uvijek preskupe. Stoga propušten termin može biti uništavajući, ako niste uspjeli.

Flores se doista potrudila te je u priču ubacila i troškove goriva, hrane te izgubljenih dnevnica kod ovih unesrećenih trudnica. No, pored svega, ona je našla i način kako prirodnu nepogodu proglasiti seksističkom, baš kao što ju je ranije spomenuti ljevičarski portal proglasio rasističkom: „Priče oko klimatskih promjena duboko su povezane s reproduktivnim ugnjetavanjem.

Flores je ranije nazivala pobačaj „društvenim dobrom“ te sebe opisala kao „latino gay imigranticu iz New York Citya.

Autor: Tribun