SAD odlučio obustaviti 255 milijuna dolara vojne pomoći Pakistanu

Foto: AP / B. K. Bangash

Američke vlasti odlučile su obustaviti vojnu pomoć Pakistanu u iznosu od 255 milijuna dolara, nakon jučerašnje kritike koju je američki predsjednik Trump uputio na račun te azijske države, a u kojoj je Pakistan optužio za podupiranje terorizma i pružanje utočišta teroristima iz Afganistana.

SAD trenutno ove godine ne namjerava utrošiti 255 milijuna dolara na vojnu pomoć Pakistanu. Predsjednik je jasno dao do znanja da očekuje od Pakistana odlučne mjere protiv terorista i militanata na svom tlu, te da će pakistansko ponašanje odlučiti o našim daljnjim odnosima i vojnoj pomoći.

[do_widget id=text-53]

U međuvremenu, pakistansko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je američkog veleposlanika Davida Halea da objasni Trumpove kritike.

Pakistanska vlada također je održati sjednicu na kojoj će premijer Shahid Khaqan Abbasi sa svojim suradnicima raspraviti novonastalu političku situaciju.

Pakistan je američki saveznik u tom dijelu Azije, no već dugi niz godina upravo afganistanski Talibani koriste lokacije u sjevernom Pakistanu kao utočište iz kojeg nesmetano planiraju akcije u Afganistanu.

IZVORSputnik