SAD ponovno prijete napuštanjem UN-ovog Vijeća za ljudska prava

Foto: Reuters / Mike Segar

SAD su upozorile da gube strpljenje, te su ponovno zaprijetile napuštanjem UN-ovog Vijeća za ljudska prava nakon što je isto tijelo usvojilo pet rezolucija kojima osuđuje službenu politiku Izraela.

Američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley izjavila je da Vijeće ima „krajnje neprijateljski stav prema Izraelu“, spomenuvši da je isto vijeće donijelo samo tri slične rezolucije, usmjerene protiv Sjeverne Koreje, Irana i Sirije.

 [do_widget id=text-53]

Kad Vijeće za ljudska prava tretira Izrael gore od Sjeverne Koreje, Irana i Sirije, to znači da je Vijeće zastranilo i nedostojno svojeg imena“, poručila je Haley.

Naše strpljenje ima granica. Današnji potez daje jasno na znanje da Vijeće nema kredibilitet potreban za istinsku borbu za ljudska prava.

Haley je u proteklih godinu dana u nekoliko navrata upozoravala da su SAD spremne napustili Vijeće za ljudska prava, koje je uspostavljeno 2006. godine s ciljem promicanja i zaštite ljudskih prava, a razlog američkog negodovanja su uglavnom bile već spomenute rezolucije usmjerene protiv izraelske politike prema Palestincima.

IZVORBreitbart