SAD „predviđa“ da Assad priprema napad kemijskim oružjem

Foto: AFP / JM LOPEZ

Bijela kuća promućurno je zaključila da vlada sirijskog predsjednika Bashara Assada priprema napad kemijskim oružjem. Washington nije objasnio na temelju čega to zaključuje, već u službenoj izjavi stoji da se „Assadov režim potencijalno priprema za napad kemijskim oružjem“.

Sjedinjene Države identificirale su potencijalne pripreme za novi napad kemijskim oružjem Assadovog režima, koji će vrlo vjerojatno rezultirati masovnim ubojstvom civila, uključujući nedužnu djecu. Ove aktivnosti su slične aktivnostima koje je režim poduzeo prije kemijskog napada 4. travnja ove godine.

Kao što smo već izjavili, Sjedinjene Države su u Siriji kako bi eliminirale ISIL. Međutim, ako gospodin Assad počini novo masovno ubojstvo koristeći kemijsko oružje, on i njegova vojska platit će visoku cijenu.

Dakle, da rezimiramo; Bijela kuća predviđa novi kemijski napad u kojem će poginuti puno civila, uključujući i djecu. To temelji na pripremama koje Assad navodno obavlja. Kakve su to pripreme koje su potrebne za takav napad, nije jasno.

Sve se to događa upravo u trenutku kad Assadova vojska okružuje posljednje veliko uporište ISIL-a u Siriji, grad Raqqu.

Autor: Tribun