SAD: Svi mornari moraju proći transrodnu edukaciju

uss-bataan-fleet-week-2016-nyc-getty-640x480

Prema odluci zapovjedništva američke ratne mornarice, svi mornari će morati proći tečaj transrodne edukacije do srpnja 2017. godine.

Počevši 1. studenog, tečaj će educirati mornare o novoj transrodnoj politici koja dozvoljava transrodnim osobama služenje u vojsci. Tečaj će naglašavati politiku i očekivanja osobnog ponašanja.

Vojnici su dužni održavati standard primjerenog ponašanja i tretirati jedni druge sa dostojanstvom i poštovanjem“, kazala je glasnogovornica, poručnica Jessica Anderson. „Tečaj za mornare voditi će mobilni timovi za obuku, dok smo za udaljene jedinice na terenu pripremili tečaj na DVD-u“.

Krajnji rok za provođenje tečaja u skladu je sa datumom nakon kojeg će mornarica početi primati transrodne regrute, 01. srpnja 2017. godine.

Američka vojska priprema podlogu za vojnike koji žele promijeniti spol za vrijeme služenja u vojsci, te omogućuje svim transrodnim osobama da koriste zahode namjenjene spolu kojeg ta osoba preferira kao svoj.

Anderson je najavila da će zapovjedništvo oštro kažnjavati nepravdu i zlostavljanje transrodnih osoba.

Ministar obrane Ash Carter ukinuo je zabranu služenja vojske transrodnim osobama još u lipnju. „Ovo je ispravna stvar za naše ljude i za vojsku. Ne možemo dopustiti da nas prepreke nevezane za stručne kvalifikacije sprječavaju u regrutiranju onih koji najbolje mogu izvršavati zadatke.“

2009-08-16_hartjesdagen_103
Nova generacija Navy Seals

 

150910_russian
Za to vrijeme u Rusiji

Izvor: Breitbart