Prema navodima njemačkih medija, nedostatak borbenih oklopnih vozila u Bundeswehru takav je da se vojnicima savjetuje da koriste automobile umjesto Puma borbenih vozila prilikom održavanja vježbi.

Bild tako navodi da se vojnicima savjetuje da improviziraju uslijed nedostatka vojne opreme. Jedna od improvizacija odnosi se na motorizirane postrojbe kojima je naloženo da umjesto borbenih oklopnih vozila koriste obične automobile i gluma da iskaču iz njih prilikom vježbi.

Bild piše i o tome kako je samo petina isporučenih Puma u punom operativnom stanju. Njemačka vojska je 2018. godine trebala dobiti 350 novih Puma, borbenih oklopnih vozila namijenjenih motoriziranoj pješadiji, no ubrzo se ispostavilo da vozila nisu prikladna.

Krajem 2018. godine Bundeswehr je priznao da od 71 vozila koje je isporučeno, njih samo 27 je spremno za borbu. No to je samo jedan od problema koji muči njemačku vojsku, vodeća gospodarska sila Europe tako muku muči s nedostatkom regruta dok istovremeno iz svojih redova izbacuje sve koji ne mrze svoju zemlju, a spremna je čak i na novačenje stranih državljana.

Njemačka vojska izbacuje domoljube iz svojih redova

U nedostatku vlastitih regruta, njemačka vojska planira novačenje stranaca

O tehničkim problemima i nedostacima smo već više puta pisali. Od neispravnosti brodova, helikoptera, podmornica, do te mjere da u određenom trenutku čitave eskadrile i flote ostaju van funkcije zbog kvarova i nedovoljno dijelova za održavanje, te nemogućnosti zadovoljavanja NATO standarda spremnosti za borbu.

Samo 4 od 128 njemačkih Eurofighter Typhoon zrakoplova spremno za borbu

Njemačka vojska biti će u potpunosti opremljena tek za 13 godina

Njemačka vojska u problemima zbog manjka brodova i tehnički neispravnih helikoptera