Službene brojke otkrile su da je velika većina marksističkih ekstremista (čitaj „salonskih ljevičara“) uhićenih zbog politički motiviranog nasilja u Berlinu i dalje živi s roditeljima.

Podaci, koje je prikupio njemački Savezni ured za zaštitu ustava (BfV), a objavio tabloid Bild, prikupljeni su od 873 osumnjičenih koji su uhićeni za vrijeme političkih demonstracija u Berlinu između 2003. i 2013. godine.

Nešto više od polovice (58 posto) uhićenja rezultat je zločina koji su se dogodili u kvartovima Friedrichshain, Kruezberg i Mitte.

Oglas:

         

Od 873 osobe koje su identificirane, 84 posto su bili muškarci, a 16 posto žene. 72 posto bilo je u dobi između 18 i 29 godina.

Dok je 92 posto osumnjičenih izvijestilo da i dalje živi sa roditeljima, svaki treći bio je nezaposlen.

Brojke su pokazale da je velika većina (80 posto) zločina marksističkih ekstremista počinjenih nad ljudima bila usmjerena na policajce, dok je većina nasilnih djela izvršena nad imovinom uključivala podmetanje požara.

Politički protivnici marksista bili su meta nasilja u petnaest posto slučajeva.

Akcije nasilja koje su izvršili marksisti u porastu su u Njemačkoj. Između 2009. i 2013., a počinili su ukupno 1.523 nasilnih zločina, što je više nego dvostruko više od zabilježenog iznosa od 2003. do 2008. godine.

Početkom ovog mjeseca, marksistički ekstremisti prosvjedovali su na Praznik rada u četvrti Kreuzberg, pri čemu su napali televizijsku ekipu emisije Heute-Show njemačke TV kuće ZDF. Pritom je troje članova ekipe hospitalizirano zbog teških ozljeda.