Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini u ponedjeljak je izjavio kako neće primati nikakve lekcije nakon što je UN-ova povjerenica za ljudska prava Michelle Bachelet izjavila da želio poslati tim na pregledavanje prijava za rasizam prema imigrantima.

Tijekom nekoliko posljednjih godina, Italija je primila preko 700.000 imigranta, od čega je većina ilegalnih, a niti jednom nije dobila nikakvu suradnju od drugih europskih zemalja,“ izjavio je Salvini, a prenosi ANSA.

Dakle, nećemo primati lekcije ni od koga, najmanje od UN-a, koji se ponovno dokazao kao pristran, besmisleno skup i loše informiran,“ dodao je Salvini.

Policijska izvješća negiraju postojanje problema rasizma. Prije nego li odradi provjere Italije, UN bi trebao istražiti svoje članice koje ignoriraju osnovna prava poput slobode i jednakosti između žena i muškaraca,“ zaključio je otvoreno Salvini.

Bachelet je u ponedjeljak najavila kako UN „namjerava poslati osoblje u Italiju kako bi procijenilo izvještaje o naglom rastu nasilnih djela i rasizma protiv imigranata, osoba afričkog porijekla i Roma.

Također je dodala da iste namjere UN ima po pitanju Austrije.