Salvini o surogat majčinstvu – „iznajmljivanje maternica je nakaradno“

Matteo Salvini kritizirao je praksu surogat majčinstva, nazvavši ju nakaradnom, te je pritom naglasio da će se on uvijek boriti za pravo djeteta da ima oca i majku.

Država ne smije ulaziti u nečiju privatnost, niti smije diskriminirati na temelju nečijih seksualnih afiniteta, no dok god sam živ branit ću pravo svakog djeteta da ima majku i oca. Ideja o iznajmljivanju maternica mi se gadi.

Salvini će uskoro održati govor na „Svjetskom kongresu obitelji“ koji bi se trebao održati u Veroni, te je u najavi tog događaja poručio: „Smatram da je iznajmljivanje maternica jedna krajnje nakaradna stvar, kako za ženu, tako i za muškarca i za dijete. Iznajmljivanje maternica kao da su to bankomati za djecu jednostavno ne predstavlja budućnost kakvu ja imam na umu.

Surogat majčinstvo i prije je bila tema oko koje su se lomila koplja u Italiji, a posebno po pitanju istospolnih brakova i posvajanja.

Još 2015. godine poznati modni dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana našli su se metom kritika nakon što su javno izjavili svoje protivljenje korištenju surogat majki od strane homoseksualnih parova.

Jedina obitelj je ona tradicionalna. Nikakva kemijska djeca i unajmljene maternice. Život ima svoj prirodan tok, te stvari se ne mijenjaju. Začeće mora biti čin ljubavi.

Dolce je tada još dodao: „Ja to zovem sintetičkom djecom. Maternice za najam, sjeme iz kataloga.

Dolce i Gabbana, koji su i sami homoseksualci, tada su se našli pod paljbom LGBT lobija, do te mjere da je Elton John pozvao na bojkot njihovih proizvoda.