Nakon pada talijanske vlade, u dogovoru s predsjednikom Sergiom Mattarellom na mjesto premijera tehničke vlade trebao bi stupiti Mario Draghi, nekadašnji predsjednik Europske središnje banke. Draghi prije stupanja na odgovornu poziciju ima zadaću skupiti podršku većine stranaka.

Dvije ključne stranke čiju potporu je dobio su Pokret pet zvjezdica i Liga, nekadašnji koalicijski partneri u zajedničkoj vladi.

Kako se čini, te dvije stranke bi se ponovno mogle zajedno naći u vladi, nakon što su obje izjavile da je interes nacije važniji od osobnog rivalstva.

Draghi je već prethodno dobio potporu Demokratske stranke, stranke Forza Italia, i još nekih manjih stranaka, no ključna mu je upravo potpora od Pokreta pet zvjezdica i Lige.

Draghi bi tijekom narednog tjedna trebao odabrati kandidate za ministarska mjesta, a s obzirom da su Salvini i Liga otvoreno poduprli Draghija, vrlo je vjerojatno da bi se Salvini ponovno mogao naći na nekoj odgovornoj ministarskoj funkciji.

Obje stranke su na zajedničkom sastanku s budućim premijerom izrazile volju za zajedničkom suradnjom s ciljem izvlačenja Italije iz krize koja ju je pogodila tijekom pandemije.