Saudijska Arabija zabranila ulaz transrodnim osobama

mecca

Saudijska Arabija službeno je zabranila transrodnim osobama ulazak u zemlju, potez koji proizlazi iz saudijske službene politike zabrane homoseksualizma i istospolnih brakova.

Unatoč takvoj dugogodišnjoj saudijskoj politici, SAD i Europska Unija, koji zdušno podržavaju „prava LGBT osoba“, i dalje održavaju iznimno dobre odnose sa Saudijskom Arabijom, pa čak i sklapaju vojne saveze sa njom protiv Sirije, Jemena, Irana i drugih arapskih zemalja.

Saudijska Arabija je dala instrukcije svojim veleposlanicima diljem svijeta da ne izdaju vize transrodnim osobama.

Prema navodima Pakistan Today, pakistanskom savezu putničkih agencija naloženo je da ne organiziraju putovanja u Saudijsku Arabiju za transrodne osobe, a posebno ne sa ciljem hodočašća „Umrah“.

„Umrah“ je hodočašće u Meccu, u Saudijskoj Arabiji, koje muslimani mogu vršiti bilo kada tijekom godine, za razliku od „Hajja“, koji se odvija jednom godišnje u posljednjem mjesecu islamskog kalendara.

Homoseksualnost i transvestizam se u Saudijskoj Arabiji smatraju nemoralnim djelima, te se tretiraju kao ozbiljni prekršaji.

Trenutno saudijska vlada izriče globe, zatvorske kazne i javno bičevanje kod prve presude za homoseksualizam, dok druga presuda automatski sa sobom povlači smrtnu kaznu.

Izvor: Tribun