Schwab izrazio želju da doživotno bude predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Šef Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab iskazao je želju da vodi WEF do smrti,  unatoč zahtjevima svojih kolega da uspostavi plan sukcesije.

Pokušaj pobune navodno je progutao ovogodišnju konferenciju Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švicarskoj, a elite koje okružuju organizaciju navodno su zahtijevale da njezin vođa, arhiglobalist Klaus Schwab, donese planove za vlastitu zamjenu.

Međutim, čini se da se Schwab sada javno bori protiv pokušaja da ga se ukloni, a čelnik WEF-a javno je izjavio da će voditi organizaciju i u svojim stotim godinama na jednoj od najistaknutijih adresa na događaju ove godine.

Utemeljitelj konferencije objavio je to dok je predsjedavao posebnim obraćanjem njemačkog ljevičarskog kancelara Olafa Scholza, koji se snažno usredotočio na zelenu agendu svoje zemlje.

Govoreći na konferenciji o tome kako će njegov nasljednik na mjestu njemačkog kancelara hvaliti zelena postignuća Njemačke kada bude govorio na konferenciji 2045., Schwab je ubacio kako se raduje što će on biti osoba koja će biti domaćin takvog panela.

“Samo želim reći da se veselim predsjedavanju sjednicom s vašim nasljednikom”, rekao je Schwab Scholzu, na što se ovaj nasmijao.