Seksualno vas privlače neživi objekti? Vi ste LGBTQ-OS

Ovaj posljednji dodatak LGBTQWTF akronimu predstavlja ljude koji tvrde da ih seksualno privlače neživi objekti, poput lustera, automobilskih auspuha ili pak kipova i zidova, s kojima mogu ili ne moraju imati i seksualne odnose.

Amanda Liberty jedna je od takvih osoba koja ne može prikiriti svoju opčinjenost lusterima.

Amanda Liberty iz Leedsa, kaže da je zaprosila svoj omiljeni luster na dan Valentinova dok je istovremeno nastavila svoju ljubavni vezu s ostatkom od 25 primjeraka u svojoj kolekciji. Ne možete birati u koga ćete se zaljubiti, i stvari dalje idu svojim tokom,“ kazala je Liberty.

Liberty je prije toga imala ljubavnu vezu s Kipom slobode, no putni troškovi zbog velike udaljenosti ipak su bili prevelika prepreka za održavanje takve ljubavi.

Prije je bila u ljubavnoj vezi s Kipom slobode, zbog čega je i službeno 2010. godine promijenila svoje ime, te je putovala šest puta u New York zbog te strasti, no prevelika udaljenost okončala je tu vezu.

Ako ste mislili da je Liberty unikat u cijeloj priči, grdno ste se prevarili. Postoji čitava organizacija koja okuplja osobe s ovim nagonom, pod nazivom Objectum-Sexuality Internationale. Na njihovoj web stranici stoji opis što objektna seksualnost zapravo predstavlja.

Mi volimo i osjećamo privlačnost prema predmetima, a neki od nas i na intimni način. To nam je urođeno. Objektna seksualnost se kod većine pojavljuje u pubertetu, kao i kod ostalih oblika seksualnosti.

Osoba koja je među prvima ovaj oblik seksualnosti dovela u mainstream bila je Šveđanka  Eija-Riitta Eklöf.

17. lipnja 1979. godine, Eija-Riitta Eklöf slijedila je svoje srce i udala se za predmet svojih snova, Berlinski zid, te je neslužbeno svom prezimenu dodala Berliner-Mauer. Godine 1999. Eklöf pokrenula je prvu internet grupu koja je okupljala istomišljenike i provodila rasprave na temu objektne seksualnosti.

Autor: Ivica Mandekić