Šestorica džihadista uključenih u pariške napade ušli su u Europu kao „izbjeglice“

many-dead-after-multiple-shootings-in-paris-640x480

Preživjeli pariški terorist Salah Abdeslam pomogao je barem desetorici boraca ISIL-a da dođu u Belgiju kao „izbjeglice“ balkanskom rutom.

Od toga su šestorica sudjelovali u terorističkim napadima koji su u studenom prošle godine zadesili Pariz, a četvorica su bila uključena u koordinirane samoubilačke bombaške napade u Bruxellesu u ožujku ove godine. Razultat ovih napada je 215 poginulih i više stotina ranjenih.

Prema navodima belgijske TV kuće VTN, Abdeslam je osobno doveo barem 10 džihadista u Belgiju. Abdeslam  je unajmio automobil te otputovao u Mađarsku, gdje je pokupio teroriste, koji su netom iz Sirije stigli u Mađarsku s valom „izbjeglica“ na vrhuncu imigrantske krize. Abdeslamova uloga u pripremi oba terorističkog napada očito je daleko veća nego što se prije mislilo.

toybox1

Godinu dana nakon pariškog napada, 20 žrtava još se nalazi hospitalizirano zbog težina ozljeda koje su zadobili. Tijekom ljeta, francuska vlada suočila se s optužbama da je prikrivala informacije o barbarskom mučenju žrtava u pariškom napadu. Kritičari tvrde da je vlada skrivala informacije koje govore da su teroristi kastrirali, odrubljivali glave i vadili oči žrtvama, s ciljem da se ne širi panika i bijes u javnosti.

Suprotno tvrdnjama zapadnih političara i komentatora, da je zatvaranje europskih granica „ono što ISIL želi“, policija vjeruje da je napadač iz Nice, Mohamed Bouhlel, bio uključen u aktivizam organizacije „No borders“, na granici Italije i Francuske. Ispostavilo se da je vozač kamiona, koji je ubio 85 ljudi, redovito putovao u Italiju i pomagao imigrantima da prijeđu granicu.

Izvor: Breitbart