Njemačke sigurnosne službe objavile su da marksistički ekstremisti iz pokreta Antifa pripremaju nasilne napade na policijske službenike i političke protivnike, što uključuje i moguće antentate.

Pokret Antifa u Njemačkoj i 50 skupina njihovih suistomišlejnika širom zemlje postaju sve nasilniji, navodi se u izvješću Federalnog ureda za kriminalističku policiju i Saveznog ureda za zaštitu ustava koje je objavio magazin Focus. Vjeruje se da planiraju i ciljane napade.

Vlasti su također zabrinute zbog navoda kako su neki njemački pripadnici Antifa-e otputovali na sjever Sirije kako bi proveli borbenu obuku s komunističkom kurdskom milicijom (YPG).


Njemački Antifa-ekstremisti objavili priručnik za terorističke napade


Antifa je zbog zajedničkih pro-komunističkih stajališta u vrlo bliskoj vezi s terorističkom Kurdskom radničkom partijom (PKK) u Njemačkoj. Godine 2018., Antifa ekstremisti napali su čak tursku džamiju molotovljevim koktelima zbog poveznice s turskim Sivim vukovima, skupinom koja je suparnik PKK-u.

Stvari su u Njemačkoj otišle toliko daleko da je početkom godine hamburška ustavna sutkinja Cornelia Ganten-Lange razotkrivena zbog svojih poveznica s Antifa-om i PKK-om, budući da je održavala govore na skupovima organizacije „Rote Hilfe“ koja je klasificirana kao ekstremistička. Pored toga, dotična ima podeblju povijest suradnje s antifašističkim nasilnicima i imigrantima, koje je zastupala kao odvjetnica.


Antifašisti objavili „vodič za atentate“ usmjerene protiv kvazi-desničarskog AfD-a