„Silovao sam, jer kao izbjeglici, teško mi je naći djevojku“

colognemassrapenye-ignorantgermangirls

Pakistanac, koji je u Njemačku došao kao „izbjeglica“, izjavio je na sudu da je počinio silovanje i pet drugih seksualnih napada jer mu je „kao izbjeglici, teško naći djevojku“.

Dvadesetšestogodišnji Asif M. došao je u Njemačku preko balkanske rute. Iako kaže da je rođen u Pakistanu, tvrdi da je pobjegao od Talibana i da zbog toga traži azil u Njemačkoj, iako Talibani kontroliraju područja u Afganistanu, a ne Pakistanu.

Priznao je sva djela, uključujući silovanje i pet ostalih seksualnih napada, koji su se svi dogodili između 29. travnja i 25. srpnja ove godine.

Njegov modus operandi, uvijek bi bio isti; kasno uvečer, prišao bi ženama na ulici i pokušao s njima razgovarati. Kad bi se okrenule ili odbile razgovor, napao bi ih.

Na sudu je izjavio da se suzdržavao od napada u Grčkoj i Austriji, ali da je u Njemačkoj jednostavno „popustio pod pritiskom“.

Teško je naći djevojku kad si izbjeglica i nemaš što za ponuditi“, rekao je na sudu objašnjavajući zašto je napadao žene. Suđenje je još u tijeku.

Izvor: Welt