Sirijski imigrant koji živi u Njemačkoj požalio se putem Twittera da nije mogao otići na odmor u Siriju jer je imao „nešto važno“ za obaviti.

Aras Bacho, koji je ranije pisao za nekoliko publikacija, uključujući Huffington Post, rekao je da poznaje najmanje šest Sirijaca koji su putovali iz Njemačke u Siriju na odmor.

Prije dva tjedna šest Sirijaca koje poznajem otišlo je na odmor u Siriju kako bi posjetili članove svoje obitelji i imali mir, osobito iz Njemačke. Nedostaje vam domovina i to je svakodnevica da Sirijci to rade!napisao je.

Oglas:

        

Bacho se tada požalio da ne može ići na godišnji odmor rekavši: „Nažalost, nisam bio u mogućnosti otići na odmor u Siriju jer mi je iskrsnulo nešto vrlo važno i nadam se da ću ga ubrzo uhvatiti za vrijeme praznika. Njemačka je stresna i potrebna vam je neka vrsta pauze.

Takozvane „izbjeglice“ koje putuju natrag u matičnu zemlju na odmor nisu novi trend. Već 2016. godine, izvješća iz Njemačke otkrila su da tražitelji azila iz Sirije, Afganistana i Libanona koriste novac njemačkog poreznih obveznika za financiranje odmora u svojim matičnim zemljama.

„Izbjeglice“ koje su „pobjegle od rata“, ljetuju u svojim „ratom pogođenim“ zemljama

Njemačka: Imigranti nezadovoljni dugotrajnim procesom dobivanja azila dobrovoljno odlaze u matične zemlje

Švicarska: Imigranti koji su „pobjegli od rata“ koriste socijalnu pomoć kako bi provodili odmor u matičnim zemljama

Njemačka: Sve veći broj imigranata odlazi na praznike u svoje matične zemlje