Sjevernoafrički imigranti koji su pretukli Poljaka i silovali njegovu djevojku također su silovali peruanskog transseksualca

© AP
© AP

Četvorica osumnjičenih sjevernoafričkih imigranata koji su pretukli, opljačkali i seksualno zlostavljali par poljskih turista u Italiji, također su iste noći grupno silovali transseksualca iz Perua, prenosi poljski list Gazeta Wyborcza.

List navodi kako su počinitelji, koji su još uvijek na slobodi, vjerojatno „četvorica ilegalnih imigranata iz sjeverne Afrike mlađi od 30 godina,“ te da talijanske vlasti imaju u posjedu video snimke nadzorne kamere s plaže te otiske prstiju.

Pretučeni poljski mladić vjerojatno će morati proći operaciju, budući da je u napadu dobio ozbiljne ozlijede lica. Njegova djevojka prošla još goru torturu, budući da su ju četvorica grupno silovala te su ju pokušali utopiti nakon napada.

Poljski ministar pravosuđa i tužitelj, Zbigniew Ziobro, poslao je poljske istražitelje u Italiju, kako bi pomogli u rješavanju slučaja. Prema poljskom zakonu, stranci koji napadnu poljske državljane u inozemstvu, mogu biti kažnjeni u Poljskoj, pri čemu je minimalna kazna za silovanje pet godina zatvora.

Zamjenik ministra, Patryk Jaki bio je mnogo oštriji te je izjavio kako bi „za ovakve gadove trebalo uvesti smrtnu kaznu, iako bi ovom slučaju ponovno vratio i mučenje.

Gradonačelnik Riminija, gdje se napad odvio, izjavio je da je „Rimini šokiran ovim iznenadnim, nevjerojatno divljačkim i okrutnim nasiljem.

Fotograf i novinar poljskog lista, Adam Stępień, prilikom boravka u Riminiju radi reportaže, izjavio je kako se ni sam nije osjećao sigurno u tom gradu. „Nakon par dana ovdje, primijetili smo da nema policijskih postaja, iako je sve puno turista,“ dodajući kako policije nema čak niti na plažama koje nisu osvijetljene tijekom noći.

Autor: Tribun