Skandalozno: Sramotno istraživanje utvrdilo kako su psi pametniji od mačaka

„Sve životinje su jednake, ali neke su životinje jednakije od drugih.“

Foto: Getty

Nova sramotna znanstvena studija zasnovana na očitoj rasnoj mržnji, tvrdi kako su psi pametniji od mačaka, te je time narušena dosadašnja međusobna kohezija ovih dviju vrsta koje su zapravo posve jednake.

Stručnjaci sa Sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu tvrde kako psi posjeduju veći broj neurona u cerebralnom korteksu, što se smatra znakom veće inteligencije. Dok psi posjeduju oko 530 milijuna neurona, mačke navodno imaju samo 250 milijuna neurona.

Ipak, teško je shvatiti kako je moguće da jedna obrazovna ustanova provodi ovakvo besramno istraživanje, tvrdeći da postoje razlike među psima i mačkama u 21. stoljeću!

Tvrditi kako se dvije vrste razlikuju, je misao zasnovana na mržnji, jer biološke razlike su danas ionako nevažne. Ako su psi doista pametniji od mačaka, to će sasvim sigurno rezultirati stvaranjem i raspirivanjem mržnje prema mačkama, koje se inače svojski trude probiti u današnjem društvu.

Čak i samo dijeljenje životinja na vrste je samo po sebi oblik rasizma, koji je u današnjem društvu nedopustiv. Biološke razlike i tvrdnje znanstvenih istraživača danas bi trebale biti zanemarene jer znanost danas ne znači apsolutno ništa. Jedina bitna stvar su osjećaji, a da ne bismo povrijedili nečije osjećaje, sva živa bića moraju biti jednaka u svakom obliku. Istraživanja poput ovoga tek su začetnici razdora među jednakim bićima.

Na kraju krajeva, treba li doista ponoviti kako postoji samo jedna rasa – životinjska rasa?!


Napomena: Članak je satiričkog karaktera. Svaka sličnost s iskrivljenim znanstvenim spoznajama i modernim društvenim normama je posve namjerna.