Škola na istoku Švedske, koja se možda nada da će stvoriti sljedeću glumicu kao što je Greta Thunberg, naišla je na oštre kritike nakon što je učenicima odredila da moraju sudjelovati na prosvjedu protiv „klimatskih promjena“ tijekom nastave.

Škola Västangård u gradu Umeå u Švedskoj obavijestila je roditelje i staratelje da je sudjelovanje u „klimatskom prosvjedu“ prošlog petka obavezno, prenosi Nyheter i Väterbotten

Prema lokalnim medijima, neki ravnatelji škola u Švedskoj dali su odobrenje učenicima da izađu i prisustvuju „prosvjedima“, nakon što je zatraženo njihovo dopuštenje. Međutim, škola u Umeåi rekla je da njezini učenici izričito moraju sudjelovati u „prosvjedu“, bez obzira na to jesu li to sami tražili ili ne.

Šveđani su na Twitteru ovu odluku kritizirali kao nedemokratsku i autoritarnu zbog prisiljavanja djece da sudjeluju u pokretu, iako to ne žele.

Lokalni vijećnik Anders Ågren rekao je da je roditeljima rečeno da je škola odluku donijela na zahtjev same Grete Thunberg, iako je prema švedskom zakonu zabranjeno prisiljevati djecu na sudjelovanje u bilo kakvim bojkotima ili prosvjedima.

Ova simpatizerka marksističkih terorista, dobro uvježbana glumica i pijun globalističkih elita nedavno se požalila kako su joj svjetski lideri navodno „uništili život“ iako je bez ikakvih problema dobila pravo izostati s nastave cijelu godinu, a na svoje infantilne govorancije u SAD-u odjedrila je na luksuznoj jedrilici, pri čemu je taj put po kriterijima klimatskih histeričara stvorio više CO2 nego da je tamo i nazad letjela avionom.

Ironično, veliki dio političara, biznismena i masmedija u svijetu podupire „klimatske prosvjede“, pa se mnogi s pravom mogu zapitati kako to uopće nazvati „prosvjedima“, na kojima zadojeni klinci ispisuju poruke na kartonima i papirima, šteteći tako šumama, a da ih pritom nitko ne napada, niti se moraju sukobljavati s policijom ili bilo kakvim protivnicima.