Četiri osobe ozljeđene su u petak navečer nakon što je skupina od 50 Čečena naoružanih palicama i željeznim šipkama upala u prihvatni centar za imigrante u Barberey-Saint-Sulpice u Francuskoj.

Stari hotel, sada objekt u kojem su smješteni imigranti, postao je „ratna scena“ nakon što je 50 Čečena ušlo u sukob i premlaćivanje afričkih suparnika koji žive u objektu, prema svjedočenju zaštitara i bivšeg vojnika koji je radi u ustanovi.

Imali su palice, motke, željezne šipke, trčali su na sve strane. Otrčali su do Afrikanaca. Oni su bili tamo da ubiju“, rekao je Philippe, zaštitar u prihvatnom centru.

Očigledno, dok su se udarci izmjenjivali između Čecena i Afrikanaca, Philippe i njegovi kolege pokušali su sakriti jednog čovjeka kojeg su uljezi tražili, javlja francuski regionalni list L’Est Éclair.

Dok su Čečeni napuštali objekt, jedan od njih se zaustavio i udario Philippea željeznom šipkom po glavi, nanoseći mu ozbiljne ozljede.

Rekao mi je da bih trebao biti na njihovoj strani, a ne na strani Afrikanaca“, prepričao je Philippe.

Ubrzo nakon toga stigla je policija. Na kraju istrage identificirane su četiri žrtve: dva zaštitara i dva Afrikanca koji su živjeli u tom objektu. Samo su trojica čečenskih napadača uhićena, dok su ostali uspjeli pobjeći s mjesta događaja prije dolaska policije.

Prihvatni centar je ispražnjen nakon napada, a migranti su premješteni na drugo mjesto koje policija redovito nadgleda. Istraga je u tijeku.