Slovenska vojska objavila je da će na granice poslati 35 vojnih jedinica kako bi se pridružili policiji u ophodnji granice na jugozapadu zemlje nakon što je u tom području uočen veći broj imigranata.

Vojska je u nedjelju priopćila kako će vojnici donijeti svoju opremu kako bi pomogli policiji koja djeluje na području obalnog grada Kopra, koji je u blizini hrvatske i talijanske granice, prenosi AP.

Policija u Kopru izvijestila je o uhićenju 122 migranata u petak nakon što je otkrila nekoliko malih improviziranih kampova za imigrante u šumovitom području. Većina imigranata potječe iz Afganistana, a među njima je bilo navodno i pet maloljetnika.

Slovenski portal Demokracija pak navodi da je tijekom subote i nedjelje na istom području uhvaćeno još 249 imigranata, od čega je najveći dio ponovno iz Afganistana, a veliki broj je Pakistanaca

Slovenska vojska sudjelovala je u graničnim patrolama zajedno s policijom od 2016. godine, nakon što je stotine tisuća migranata prošlo kroz zemlju dok su pokušavali doći do zapadne Europe.