Smrdljiva bomba za obuzdavanje mase pokazala se neučinkovitom protiv Indijaca

Foto: Danish Ismail / Reuters

Smrdljive bombe za obuzdavanje mase, poznatije pod nazivom Skunk (Tvor), koje smrde poput kanalizacije i raspadajućih lešina, odbačene su od strane indijske policije jer su se pokazale neuspješnima, naime testovi su pokazali da Indijci bez većih problema podnose smrad bombe.

Visoki dužnosnici rekli su za Hindustan Times da je proizvod, koji se pomiješa s vodom i vodenim topovima baca na masu prilikom nereda, prošao vrlo loše na testiranjima u New Delhiju, unatoč pompoznim najavama i njegovoj već dokazanoj učinkovitosti u drugim zemljama.

Policija je odlučila testirati nekoliko uzoraka izraelskog proizvoda unazad nekoliko mjeseci. Testovi su izvršeni i smrdljiva bomba se pokazala neučinkovitom. Oni koji mogu ignorirati smrad, mogu čak i piti tu tekućinu.

Koristili smo ju na skupinama koje su se satojale od policijskog osoblja i opće populacije. No, svi su uspjeli tolerirati smrad bez većih poteškoća. Možda jednostavno Indijci imaju veću toleranciju na mirise“, izjavio je neimenovani policijski dužnosnik.

Ovaj proizvod se inače pokazao prilično učinkovit u drugim zemljama, a posebno u Izraelu, koji ga i proizvodi, te čija policija ga često koristi prilikom obuzdavanja palestinskih prosvjeda.

Autor: Tribun