Snajperist na Filipinima usmrtio gradonačelnika koji je zbog povezanosti s drogom bio na crnoj listi (VIDEO)

Neidentificirani snajperist usmrtio je gradonačelnika grada Tanauana na Filipinima tijekom svečanosti izvođenja nacionalne himne.

Antonio Halili nalazio se na listi onih političara koje je filipinski predsjednik Rodrigo Duterte povezao s ilegalnom trgovinom narkoticima. Već je ranije filipinska vlast oduzela Haliliju sve ovlasti nad policijom zbog ovih navoda.

Halili je optužen za veze s trgovcima drogom 2017. Međutim, zanimljivo je da je Halili prije toga u samom gradu organizirao „parade srama“ u kojima su sudjelovale osobe uhićene zbog preprodaje droge, piše portal Phil Star.

Duterte vjeruje kako je ubojstvo zapravo povezano s ilegalnom preprodajom droge, te da nitko od vlasti nije u tome sudjelovao.

Halili je u ponedjeljak ujutro sudjelovao na svečanosti podizanja zastave uz sviranje nacionalne himne, a događaj se uživo prenosio na Facebook-u, pa je kamera zabilježila trenutak kada se čuo pucanj. Samo ubojstvo nije zabilježeno na kameri.

Policija navodi kako je Halili ustrijeljen iz žbunja udaljenog oko 150-ak metara.

Duterte je 2017. javno obznanio da će gradonačelnici povezani s trgovinom narkoticima biti javno ubijeni. „Možda ću biti upamćen u povijesti kao mesar. To ostaje na vama,“ dao je izbor Duterte.