Snažni biljni sastojci koji uklanjaju probavne parazite

Ljudsko tijelo može postati dom mnogim parazitima, od kojih većina živi u našem tijelu a da nismo toga niti svijesni. Paraziti se najčešće nastanjuju u ljudskom probavnom traktu gdje imaju pregršt nutrijenata za opstanak i daljnje razmnožavanje. Iako su najčešće to sasvim sitni organizmi, ponekad i mikroskopske veličine, oni mogu biti kobni za naše zdravlje. Na sreću, određene namirnice posjeduju prirodne antiparazitske sastojke koje možemo bez opasnosti unositi u sebe.

Iako se najčešće nastanjuju u ljudskim crijevima, neki paraziti mogu ući i u ljudski krvotok, te doći čak do pluća, jetre ili mozga.

Infekcija parazitima može se dogoditi na više načina, iako je najčešći način oralnim putem kroz zagađenu vodu ili hranu.

Ovo su samo neke od najučinkovitijih namirnica koje suzbijanju parazite u vašem probavnom sustavu.

Bučine koštice – Ove ukusne i hranjive sjemenke paraliziraju crve i olakšavaju njihovo izbacivanje iz organizma. Kombinacija bučinih koštica, kokosovog mlijeka i vode navodno čine čuda za čišćenje vašeg probavnog trakta.

Češnjak – Sadrži spojeve sumpora, poput alicina, koji su učinkoviti protiv crva. Češnjak mora biti nasjeckan kako bi otpustio alicin, što sitnije, to bolje. Nakon što ste ga nasjeckali, ostavite ga nekoliko minuta da odstoji kako bi otpustio alicin.

Papaja – Ovo tropsko voće sadrži aminokiseline i probavne enzime papain i bromelain koji su učinkoviti protiv crva i protozoe.

Ulje origana – Karvakrol u origanovom ulju odgovoran je za antiparazitski učinak. Istraživanje je pokazalo da u šest tjedana korištenja u potpunosti očisti tijelo od tri vrste parazita.

Nim – Stablo nima dolazi iz Indije, a posebno je poznato po svojim baktericidnim, antimikotičnim i antivirusnim svojstvima. Osim što ubija parazite, ekstrakti nima izbacuju i toksine koje paraziti stvaraju.

Ambrozija i crni orah – Ambrozija je učinkovita protiv protozoe i parazitske larve, a ujedno stimulira imunološku sustav, potičući ga da iz tijela izbaci parazite. U kombinaciji s crnim orahom savršena je formula za ubijanje parazita i njihovih jajašaca.