Nakon što su pripadnici marksističkog ekstremističkog pokreta Antifa u suradnji s crnačkim rasistima BLM-a „okupirali“ napuštenu policijsku zgradu u Seattleu uz okolna područja, uslijedio je poziv da se čitav kompleks ogradi i da se jave naoružani dobrovoljci koji bi štitili „osvojeno“ područje od policije.

Antifa je podigla barikade oko takozvane „autonomne zone“ koja uključuje nekoliko blokova u Seattleu. Pritom su pozvali naoružane dobrovoljce da se jave za čuvanje straže na „osvojenim“ područjima, javlja Gateway Pundit.

Svoju „kreaciju“ i „okupirano“ područje nazvali su Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ). Neki su to opisali riječima:

U CHAZ-u trenutno ima hrane, sigurnosti, kupaonica, umjetnosti, ljubavi, javnog diskursa, akcije, obrazovanja, gledanja filmova i vrlo potrebne izgradnje zajednice.

Ekstremisti su u subotu objavili popis od 30 zahtjeva upućen Gradskom vijeću i gradonačelniku Seattlea.

Oglas:

          

 

Među zahtjevima su očekivano oni potpuno bizarni. Na primjer, jedan takav je onaj u kojem se traži potpuno ukidanje policije i cjelokupnog pravosudnog aparata.

Ironija je da se među jednim od zahtjeva nalazi i onaj o izgradnji zida za zaštitu njihovog teritorija, uz krajnje paradoksalno ignoriranje učestalog slogana „No borders. No walls.“ („Bez granica. Bez zidova.“).

O bizarnosti cijele situacije svjedoči i objava na Twitter-u u kojoj je objavljeno podizanje „šatora za mentalno zdravlje“ radi pomoći ljudima koji imaju „panične napadaje“ zbog kontinuiranih „prosvjeda“.

Komediju je izazvala i objava jedne od sudionica ovog komičnog eksperimenta koja je objavila da su „beskućnici koje smo pozvali uzeli svu hranu“, pa su drugi „aktivisti“ pozvani da donesu „veganske zamjene za meso, voće, orašaste proizvode, soju“ kako bi se nadomjestile zalihe hrane.

Istom pozivu pridružila se još jedna skupina marksističkih ekstremista vapeći za hranom.