Šok i vjeverica: Četvrtina smrti od Covida u Britaniji nije uzrokovana virusom, pokazala istraživanja

Pa zar je moguće?!

Gotovo četvrtina registriranih smrtnih slučajeva zbog Covida nije uzrokovana virusom, otkrivaju nove službene brojke, prenosi The Sun.

Podaci Ureda za nacionalnu statistiku pokazuju da je 23 posto smrtnih slučajeva „od koronavirusa“ zapravo čine oni koji su umrli „sa“ virusom, a ne od infekcije.

Time se pokazalo da naširoko propagirana bolest nije bila primarni uzrok smrti zabilježen na smrtovnicama, unatoč tome što je osoba koja je umrla imala pozitivan test na Covid.

Dnevne brojke smrtnih slučajeva prema „datumu smrti“ otkrivaju da Britanija od početka travnja nije imala više od 28 smrtnih slučajeva dnevno. Istovremeno, britanska vlada je tvrdila da je smrtnih slučajeva bilo čak 60.

Razlog tome je navodno taj što službenici svakodnevno objavljuju smrtne slučajeve na temelju broja prijavljenog tog dana, što može uključivati smrtne slučajeve iz dana ili tjedana ranije.

Ukratko, to znači da vladini podaci ne pokazuju stvarnu sliku i zapravo pad smrtnosti u Britaniji.

U utorak su zabilježena daljnja 23 smrtna slučaja od Covida – više od polovice onih zabilježenih prije dva tjedna – ali istinska dnevna brojka mogla bi biti i niža.