Tijekom vikenda, nakon što su međunarodni mediji razglasili da su petorica Nijemaca uhićena zbog silovanja 18-godišnje djevojke u Španjolskoj, brzo se otkrilo da svi muškarci imaju “imigrantsko podrijetlo”. Iako je ta činjenica brzo otkrivena, velika većina novinskih kuća nazvala je te muškarce “Nijemcima” i većina nije spomenula činjenicu da su muškarci imigrantskog podrijetla, dok su ih mnoge novinske kuće čak nazivale “njemačkim čoporom”. ”

Dok je španjolska novinska kuća Ultima Hora izvijestila da su osumnjičenici od 21 do 23 godine turskog podrijetla, većina španjolskih medija bila je fiksirana na “njemački” aspekt zločina, koji su muškarci navodno snimili svojim pametnim telefonima. Čak je i njemački tisak brzo ustvrdio da su muškarci Nijemci, bez ikakvog konteksta, a Welt, jedan od najpopularnijih konzervativnih listova u zemlji, objavio je naslov “Pet njemačkih turista na Mallorci mora ostati u pritvoru”. Welt niti u jednom trenutku u članku ne spominje migracijsko porijeklo osumnjičenih. Ista priča ispričana je u cijelom međunarodnom tisku, s Associated Pressom, Deutsche Welleom i Daily Mailom.

Novine Bild bile su možda jedine veće njemačke novine koje su zabilježile da su svi muškarci bili migrantskog porijekla, ali Bild je jedna od rijetkih publikacija u Njemačkoj koja dosljedno objavljuje takve informacije kada ih policija učini dostupnima.

Pitanje muškaraca migranata, ili onih s migrantskom pozadinom, koji se prikazuju jednostavno kao “Nijemci” kada je riječ o kriminalu bilo je tema posljednjih godina, ali trebali bismo očekivati da će se taj trend nastaviti i samo će se pogoršati. Razlog za to je taj što njemačka vlada brzo naturalizira stotine tisuća migranata. Nakon što ti stranci dobiju njemačko državljanstvo, jednostavno ih se naziva “Nijemcima” u statistikama kriminala. Njemačka ne pravi razliku na temelju rase ili etničke pripadnosti u vlastitoj kriminalističkoj statistici i samo dijeli podatke između njemačkih I stranih državljana.

Zato su, kada je pet njemačkih državljana migrantskog podrijetla navodno silovalo mladu djevojku u Španjolskoj, svjetski mediji i njemački domaći mediji mogli glasno trubiti da su Nijemci sudjelovali u grupnom silovanju.

Za svakoga tko ima makar i minimalno znanje o situaciji u Njemačkoj, postoji široka svijest o tome što pokreće problem kriminala u zemlji, a to nije etničko njemačko stanovništvo. Ako pogledamo statistike grupnih silovanja samo u Njemačkoj, one otkrivaju da je rekordan broj grupnih silovanja počinjen 2022. godine, a polovica osumnjičenih u tim slučajevima bili su stranci. Ono što ne znamo je koliko je njemačkih državljana u tim slučajevima imalo “strano podrijetlo”, drugim riječima, jesu li imali roditelje ili bake i djedove koji su došli iz strane zemlje.