Šok i nevjerica – U njemačkoj vojarni pronađeni posteri i kacige Wehrmachta

SONY DSC

Ordenje, ratni propagandni posteri i vojničke kacige Wehrmachta pronađeni su u voničkim barakama u zapadnoj Njemačkoj. „Bizarni“ pronalazak otkrili su istražitelji ministarstva obrane u gradu Donaueschingenu, koji je dom francusko-njemačke brigade.

Posteri s vojnicima Wehrmachta, vojne kacige iz drugog svjetskog rata i ordenje pronađeni su u službenim prostorijama postrojbe.

Njemačko ministarstvo obrane potvrdilo je ovu vijest, pritom dodajući da nisu pronađeni nikakvi zabranjeni predmeti, odnosno predmeti na kojima se nalazi zabranjeno znakovlje, poput svastika. Drugim riječima, nije pronađeno ništa što je zakonski sporno.

Iz tog razloga zapravo je upitno zašto je ovu vijest prenijela većina svjetskih medija? I zašto je tu vijest uopće pustilo u javnost njemačko ministarstvo obrane? Radi li se zapravo o traženju nepostojeće babaroge i skretanju pozornosti s pravih problema u njemačkom društvu?

Predmeti su pronađeni u sklopu istrage o 28-godišnjem njemačkom vojniku Francu Albrechtu, koji je nedavno uhićen pod sumnjom da je planirao teroristički napad i da ima „ksenofobne stavove“, a ujedno se lažno predstavljao kao izbjeglica.

Autor: Tribun