Imigrant iz Gane, nazvan Eric X., kojemu je odbijen zahtjev za azil u Njemačkoj, silovao je 23-godišnju djevojku u šatoru u jednom odmorišnom kampu, pred očima njenog partnera, nakon što je oboma prijetio pilom. Na suđenju je žrtvu nazvao „kurvom“, a za sve je osuđen na 11 i pol godina zatvora.

Iako je negirao krivnju, DNK analizom utvrđeno je da je 31-godišnji Eric X. doista bio počinitelj zločina, za koji su tužitelji tražili kaznu od 13 godina zatvora.

Ako sud kaže da se DNK analiza podudara, onda moram djevojku nazvati kurvom,“ izjavio je Eric X. na sudu. „Tkogod podržava ovu djevojku koja tvrdi da je bila silovana je najprljavija osoba na svijetu.

Foto: Mario Jüngling / BILD

Tijekom policijskog ispitivanja, utvrđeno je da se djevojka nije opirala napadu, te je partneru rekla da pozove policiju iako je on sa sobom imao džepni nožić.

Eric X. došao je u Njemačku iz Italije, nakon što mu je tamo također odbijen zahtjev za azil, a u Njemačkoj mu je zahtjev odbijen 23. ožujka ove godine. Razlog njegovog ostanka u zemlji vlasti tretiraju kao „nejasan“.

Tijekom suđenja, psihijatrijskom procjenom utvrđeno je da je Eric X. „opasan za društvo.“

Nakon pokazivanja snimke u kojoj se vidi kako on napušta azil oko 20 h navečer, kada je zločin počinjen, Eric X. izjavio je: „Nisam zainteresiran za ovu vrstu šale. Nemam vremena slušati ove bajke. Oni igraju igre, pa ja izgledam kao silovatelj.

Prema njegovim vlastitim riječima, Ericov otac navodno je „kralj“ kakaa u Gani, na farmi koja zapošljava više od 100 ljudi. „On ima mnogo novca i jako je poznat. U Gani, kralj može imati žena koliko hoće, ako ih može sve zbrinuti,“ izjavio je.