Somalijski silovatelj i kriminalni recidivist Ahmed Mahamoud (39) osuđen je u Švedskoj na bijednih 11 godina zatvora zbog sadističkog silovanja 9-godišnje djevojčice u gradu Kimstad. Mahamoud je dobio državljanstvo 2014, javlja Nya Tider.

Tijekom policijskog ispitivanja, djevojčica koju je pedofil davio tijekom silovanja rekla je da joj je cijelo tijelo počelo drhtati: „Osjećala sam se kao da ću umrijeti.

Osuđeni somalijski silovatelj tijekom divljačkog napada je prijetio, tukao, davio i prisiljavao djevojčicu da pije blatnu vodu iz lokve prije nego što ju je silovao.

Forenzički patolozi dokazali su da je djevojčica gotovo pala u nesvijest tijekom davljenja i da taj čin može predstavljati „značajan rizik da je žrtva dovedena u životno ugroženo stanje“.

Prije nego što je napustio svoju žrtvu, rekao joj je da „ako nešto kažete policiji ili roditeljima, ubit ću cijelu vašu obitelj“.

Dva svjedoka otkrila su djevojčicu koja je bila blatna od glave do pete i koja je plakala dok je bila krvava po licu. Rekla im je da oteta i da je muškarac imao nož. Kad je opisala muškarca koji je tamnoput, njih dvoje su odmah shvatili da su upravo vidjeli čovjeka kako korača cestom prema stanici. Odmah su pozvali policiju koja je ubrzo došla na mjesto događaja.

Mobitel male djevojčice koji joj je Ahmed uzeo pronađen je u njegovoj jakni, ali Ahmed je negirao zločin. Čak i nakon što je policija uspjela povezati njegov DNK s tragovima na djevojčici, on je tvrdio: „Zašto bih počinio tako grozan zločin i ostavio toliko tragova iza sebe?

Mahamoud je dobio švedsko državljanstvo 2014. godine te je radio kao prevoditelj somalijskog jezika.

Okružni sud u Norrköpingu 25. lipnja 2018. godine osudio ga je na godinu i devet mjeseci zatvora zbog prethodnog silovanja mlade švedske djevojke. Nakon što je odslužio kaznu, očito je počeo tražiti još jednu žrtvu.

Ovaj put Ahmed će odslužiti samo sedam godina i četiri mjeseca zatvora od dobivenih jedanaest godina na koje je osuđen. Budući da ima švedsko državljanstvo, prema trenutnom zakonodavstvu neće ga biti moguće deportirati.