Sony otkrio prenosivi klima uređaj koji se može staviti u džep posebne majice

Općenito je poznato kako vrućine tijekom ljetnih mjeseci znaju izazvati „topljenje“ u lokvu znoja. Ipak, poznati brand dosjetio se kako tome stati na kraj.

Tehnološki gigant Sony osmislio je futurističko rješenje problema zadržavanja svježine: mali osobni klima uređaj koji se može staviti u džep posebne majice, prenosi Gizmodo.

Sonyjev osobni Bluetooth klima uređaj naziva Reon Pocket predviđen je za nošenje u džepu posebne majice. Kada je uređaj na svom mjestu, osoba ga može kontrolirati pomoću aplikacije za pametni telefon.

Prema navodima tvrtke Sony, Reon Pocket može smanjiti temperaturu unutar majice ili košulje za 13 stupnjeva Celzijusa. Također ju može i podići za 8 stupnjeva Celzijusa, ako želite koristiti uređaj u zimskim mjesecima kako biste ostali topli.

Sony trenutno prima narudžbe za svoj nosivi klima uređaj na crowdfunding platformi First Flight, s cijenom jednog uređaja u rasponu od oko 117 do 175 USD.

Uređaj ima bateriju koja bi trebala izdržati puni rad od 24 sata, dok bi punjenje trebalo trajati oko 2 sata. Težina uređaja iznosi 85 grama, a postojat će dvije verzije – Standard i Lite. Potonja će biti jeftinija, dok će Standard omogućiti kontrolu temperature preko pametnog telefona.

Crowdfunding kampanja uskoro će doseći traženi cilj, a oni koji su ju financirali bi trebali dobiti svoje uređaje oko ožujka.

Nažalost, proizvodi putem kampanja na First Flightu dostupni su samo korisnicima u Japanu. No, nije isključeno da će se proizvod u slučaju uspješnosti početi prodavati diljem svijeta.

Treba imati na umu da se oko sigurnosti duže upotrebe Bluetooth tehnologije i dalje vode rasprave. Naime, brojni protivnici tvrde kako elektromagnetsko zračenje tijekom bežičnog prijenosa šteti ljudskom organizmu, pa će mnogi vjerojatno razmisliti prije nego li pribave novi „gadget“.