Milijarder George Soros uložio je oko 70 milijuna dolara u aktualne predsjedničke izbore, s ciljem pobjede kandidata Demokratske stranke, Joe Bidena.

Democracy PAC, predizborni promidžbeni fond kojeg je Soros kreirao kako bi financirao kandidate Demokratske stranke, potrošio je 68,5 milijuna dolara na ovogodišnju predizbornu kampanju, što je trostruko više u odnosu na 22 milijuna dolara koje je potrošio na prošlim predsjedničkim izborima.

Samo od početka srpnja do kraja rujna Sorošev Democracy PAC podijelio je 23 milijuna dolara raznim ljevičarskim skupinama koje agitiraju za Bidena.

Ovaj novac dio je 275 milijuna dolara vrijednog proračuna Democracy Alliance donorskog kluba, čiji je Soros suosnivač. Ova mreža donora upumpava ogroman novac u nastojanju da pridobije američku javnost na stranu Joe Bidena.

Democracy PAC primarno se financira od strane Fund for Policy Reform, neprofitne organizacije koja je dio Soroševe mreže Otvoreno društvo. Fund for Policy Reforma raspolaže s imovinom od 3 milijarde dolara.

Tijekom govora na Svjetskom ekonomskom forumu ove godine, Soros je izjavio da je na predstojećim izborima u pitanju sudbina svijeta, a Trumpa je nazvao prevarantom i diktatorom.