Soros junior redoviti je gost Bijele kuće, pokazala je evidencija gostiju

Foto: Dave Kotinsky

Alexander Soros, sin milijardera i dugogodišnjeg donatora Demokratske stranke Georgea Sorosa, najmanje je četrnaest puta posjetio Bijelu kuću otkako je Joe Biden preuzeo dužnost, prema zapisima posjetitelja u koje je imao uvid New York Post.

Mlađi Soros (37), susreo se s dužnosnicima Bidenove administracije najmanje dvanaest puta prošle godine, prema nedavno ažuriranim zapisima. Također je posjetio dva puta 2021.

Alexander Soros je predsjednik liberalne Zaklade Otvorenog društva, čija je zadaća, kako se navodi, davanje potpora ciljevima koji promiču “rast uključivih i živih demokracija”.

Njegov otac George Soros utemeljio je zakladu koja je od 1998. podijelila više od 32 milijarde dolara raznim ciljevima koji podržavaju liberalna pitanja. On je duboko kontroverzna osoba unutar nekih konzervativnih dijelova u SAD-u i inozemstvu, koji tvrde da je njegova ‘filantropija’ samo puko političko uplitanje.

“Nanio je ogromnu štetu našoj zemlji”, rekao je Mike Howell iz Nadzornog projekta pri Zakladi Conservative Heritage Foundation za New York Post u subotu. “Soroseva agenda je smrt i uništenje u ime otvorenih granica i kraja zapadne civilizacije.”

Priroda posjeta Alexandera Sorosa Bijeloj kući uključuje sastanak prošlog 1. prosinca s Ninom Srivastavom, pomoćnicom bivšeg Bidenovog šefa osoblja Rona Klaina. Kasnije te iste večeri, Soros je bio među 330 sudionika na državnoj večeri u čast francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, pokazuju zapisi.

Dan kasnije Soros junior sastao se s Marianom Adame, koja savjetuje savjetnicu predsjednika Joea Bidena, kao i zamjenika savjetnika za nacionalnu sigurnost Johnathana Finera, prema zapisima. Sadržaj sastanaka ostaje nejasan, a Bijela kuća nije odgovorila na upite New York Posta.

“Svugdje u Bijeloj kući postoje Sorosevi tragovi”, također je za Post rekao kritičar Georgea Sorosa, Matt Palumbo. “Alexander je novi veleposlanik svog oca.”