Unutarnji neprijatelji koji se protive temeljnim vrijednostima Europske unije učinkovito su preuzeli državu u dvije zemlje Mađarskoj i Poljskoj“, rekao je osuđivani financijski kriminalac i društveni uzurpator George Soros u intervjuu za mađarski list Népszava.

Europska unija je u mnogo ranjivijem položaju jer to nije gotova formacija. Nadalje, ona ima mnogo neprijatelja iznutra“, rekao je Soros.

Oglas:

          

 

Na pitanje novinara tko su unutarnji neprijatelji, Soros je odgovorio: „Mnogi se politički lideri i pokreti protive vrijednostima na kojima je utemeljena Europska unija. U dvije su zemlje ove snage na djelu okupirale državu: Viktor Orbán u Mađarskoj i Jarosław Kaczyński u Poljskoj.“

Soros je potom nastavio, rekavši: „U međuvremenu, Poljska i Mađarska su najveći korisnici strukturnih fondova koje osigurava Europska unija.

Soros je također nedavno rekao da se boji da bi Poljska i Mađarska mogli dobiti veću neovisnost unutar EU zbog nedavne presude njemačkog Ustavnog suda.


Kalergijev plan etničkog čišćenja Europe


Poljska je odmah izašla s tim povodom i potvrdila nadmoć svojih sudova pod nadzorom vlade nad europskim pravom“, rekao je Soros tijekom drugog intervjua u svibnju. „Viktor Orbán je u Mađarskoj već upotrijebio hitnu pomoć za COVID-19 i zarobljeni parlament kako bi imenovao diktatora. Parlament ostaje na sjednici kako bi žigom potvrdio svoje propise, što očito krši europsko pravo. Ako presuda njemačkog suda sprečava EU oduprijeti se tim kretanjima, bit će to kraj EU kakav znamo.

Soros je rekao da je u pogledu budućnosti Europske unije najviše zabrinut za Italiju, čije je gospodarstvo u vrlo lošem stanju i trenutni paket EU za oporavak možda nije dovoljan da zemlju vrati na noge.

Ankete javnog mnijenja pokazuju da broj pristalica Europe opada [u Italiji], kao i podrška ostanku u eurozoni“, rekao je Soros. „Italija je jedna od najvećih država članica Europske unije, vrlo važna država članica. Ne mogu zamisliti EU bez Italije. Veliko je pitanje hoće li EU moći pružiti dovoljnu potporu Italiji.“

Anketa je pokazala da su Talijani postali nezadovoljni EU, više nego ikad spremni napustiti blok nakon neuspjeha Europe tijekom krize koronavirusa.