Soros optužio Putina za ratne zločine, Assada nazvao „barbarom“, a Europu pozvao da podrži Erdogana

soroš

George Soros, poznati financijer pro-imigracijskih organizacija koje dovlače milijune imigranata u Europu, odlučio je pozvati Europu da podrži krvožednog turskog predsjednika Recepa Erdogana u njegovoj direktnoj agresiji na Siriju.

Pišući na svom blogu, Soros je najprije ruskog predsjednika Vladimira Putina optužio da koristi nemire na Bliskom istoku kako bi „izbrisao međunarodne norme i napretke u međunarodnom humanitarnom zakonu napravljenima od Drugog svjetskog rata.

Putina je Soros zatim optužio da je stvorio humanitarnu katastrofu koja je „pretvorila gotovo 6 milijuna Sirijaca u izbjeglice“, navodeći kako je to bio „središnji cilj“ Rusije u Siriji.

No, Soros nije stao na tome. Za sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, Soros izjavljuje:

Vjerujem da je gospodin Assad najbarbarskiji vladar kojeg je svijet vidio od Josefa Staljina.

Soros je direktno optužio Assada da je nakon dizanja ustanka protiv njega on stvorio vojnu strategiju kako bi namjerno ubijao svoje „građanske protivnike.“ Pritom je, kako tvrdi Soros, „namjerno gađao škole, bolnice i dječje vrtiće“, pokušavajući ubiti ili raniti one koji su pružali pomoć.

Iako su se medijski napisi o navodnim napadima kemijskim oružjem pokazali u najmanju ruku kao obična propagandna prijevara bez ikakvih relevantnih dokaza, Soros je Assadu pripisao „korištenje otrovnog plina i napada kemijskim oružjem“.

Soros je potom i Rusiju optužio za navodne napade na bolnice, škole i dječje vrtiće, a Rusi su navodno glavni krivci što su zbog napada na terorističko uporište u Idlibu navodno gađali izbjegličke kampove, te posljedično izazvali bijeg dijela stanovnika prema Turskoj.

Iako je Idlib poznato uporište terorističkih skupina, Soros tvrdi kako je u obranu tamošnjih „zarobljenih civila“ stala jedino – Turska.

S tim u svezi Soros se prisjetio kako je 2014. pozvao Europu da se uzbuni oko navodne „ruske prijetnje“ koja prijeti europskim interesima.

Soros je tako Rusiju optužio za stvaranje nove „izbjegličke krize,“ tvrdeći da se Europa bavi samo rješavanjem posljedica, a ne uzroka.

U zaključku, Soros je pozvao Europu da podrži turskog krvožednog predsjednika Erdogana u njegovom pregovaranju s Putinom kako bi se došlo do prekida vatre u Idlibu i stvaranja „sigurne zone“ za sirijske izbjeglice.