Soros otkrio plan za spas Europske Unije

Foto: Jasper Juinen / Bloomberg

Milijarder i globalist George Soros obznanio je svoj plan kako će spasiti Europsku Uniju, a kao glavne probleme s kojima se EU suočava imenovao je takozvanu „izbjegličku krizu“, ekonomsku situaciju i mjere štednje koje sprečavaju ekonomski razvoj, te teritorijalnu dezintegraciju.

Soros je naglasio da bi trebao postojati konsenzus i suradnja europskih zemalja po pitanju imigrantske krize, te da Europa mora čuvati vanjske granice, ali istodobno ih držati otvorene za imigraciju.

EU mora zaštititi svoje vanjske granice, ali ostaviti ih otvorene za imigrante. Zemlje članice, s druge strane, ne smiju zatvarati međusobne granice.

Ideja Europe tvrđave, zatvorene za političke izbjeglice i ekonomske imigrante, ne samo da krši europske i međunarodne zakone, već je i totalno nerealna.

Soros je potom predložio da bi riješenje za imigrantsku krizu trebalo biti novo zaduživanje i stvaranje svojevrsnog „Marshallovog plana za Afriku“, kojim bi EU godišnje Africi slala 36 milijardi dolara za unapređenje procesa imigracije na „uređen način koji je u skladu s potražnjom na tržištu rada“.

EU ima visok kreditni rejting, i nedovoljno se zadužuje. Kad bi taj kapacitet trebao biti stavljen u pogon ako ne u vrijeme krize?

Unatoč volji naroda, Soros smatra da bi Velika Britanija trebala ostati u Europskoj Uniji, jer će inače između ostalog europska blagajna ostati bez znatnog novca.

Velika Britanija bi Europskoj Uniji znatno pomogla poništavanjem Brexita, čime se ujedno ne bi stvorila ogromna rupa u europskom budžetu.