Milijarder George Soros izjavio je da je poraz Rusije u Ukrajini “neizbježan” i da se svijet mora pripremiti za prelazak na svoj “najveći problem” – klimatske promjene.

Soros je objavio članak pod naslovom “Ruski poraz je neizbježan i omogućit će svijetu da se usredotoči na naš pravi problem — klimatske promjene”.

Rekao je da je ruska agresija u Ukrajini odvratila svjetske čelnike od po njemu važnijih stvari, ali je izrazio uvjerenje da ih sukob neće dugo zaokupljati, jer je poraz Rusije prema njegovim riječima neizbježan.

“Svjestan sam, naravno, da su brojne ugledne publikacije objavile članke koji daju mnogo sumorniju sliku tijeka rata. Kako se oni mogu pomiriti s optimističnim gledištem koje zastupam? Samo postuliranjem uspješne kampanje dezinformiranja,” sugerirao je Soros.

“Poraz ruskog imperijalizma imat će dalekosežne posljedice za ostatak svijeta. Otvorenim društvima donijet će veliko olakšanje, a zatvorenim stvoriti goleme probleme. Ono što je najvažnije, omogućit će svijetu da se koncentrira na svoj najveći problem, klimatske promjene.”