Soros poziva na regulaciju društvenih medija i borbu protiv populizma

Foto: John Thys / AFP / Getty

Milijarder i promotor otvorenih granica George Soros zahtjeva od EU da regulira društvene medije jer „umovi glasača bivaju kontrolirani i manipulirani“.

On smatra da je veličina društvenih medija od njih napravila „javnu pošast“ koja utječe na ljude da glasaju protiv globalističkih ciljeva, a za primjer navodi izbor američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ovaj financijski špekulant, koji vodi jednu od najutjecajnijih mreža organizacija u svijetu, poznat je po svom upletanju u stranu politiku i izbore, tvrdi da su neregulirani društveni mediji prijetnja demokraciji i integritetu izbora.

[do_widget id=text-53]

Razni alternativni mediji, web stranice i skupine, vrlo su aktivni na društvenim mrežama, koristeći ih kao platformu za širenje ideja kojima se Soros i njegovi istomišljenici protive, a ujdeno postaju ozbiljan oponent kontroliranim mainstream medijima.

Soros navodi da društveni mediji mogu utjecati na razmišljanje i postupke ljudi, bez da su oni toga svijesni, te da to remeti funkcioniranje demokracije i integritet izbora.

On dodaje da na taj način ljudi gube slobodu razmišljanja, a još jednom je naglasio da je najbolji primjer toga prikazan na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine.

IZVORBreitbart