Veliki čovjekoljubac, odnosno filantrop George Soros smatra da bi napad Rusije na Ukrajinu i njezin savez s Kinom mogao predstavljati ozbiljne probleme za cijeli svijet, te uništiti našu civilizaciju.

Nakon što je osigurao potporu kineskog predsjednika Xi Jinpinga, „Putin je krenuo u realizaciju svog životnog sna s nevjerojatnom brutalnošću u napadu na Ukrajinu“, napisao je Soros za Project Syndicate.

Nakon što je razvio idée fixe, čini se da je izgubio dodir sa stvarnošću. Putin je pogriješio misleći da bi Ukrajinci koji govore ruski pozdravili invaziju“, rekao je Soros.

Što se tiče Putina, nakon nedovoljnog učinka ruske vojske u Ukrajini, „čini se da je Putin doslovno poludio”, rekao je Soros. „Čini se da djeluje bez ikakvih ograničenja. On baca cijelu rusku vojsku u bitku i zanemaruje sva pravila ratovanja, ne samo da neselektivno bombardira civilno stanovništvo.

Možemo se samo nadati da će Putin i Xi biti uklonjeni s vlasti prije nego što uspiju uništiti našu civilizaciju.” Soros je rekao: „Ruska invazija na Ukrajinu 24. veljače bila je početak trećeg svjetskog rata.