Iako je svojedobno kritizirao kriptovalute kao monetarni sustav bez budućnosti, milijarderski manipulator George Soros odlučio je ipak iskoristiti mogućnosti kriptovaluta te investirati u njih.

Soros je u siječnju ove godine opisao kriptovalute kao „financijsku rezervu za diktatore“ te je tvrdio kako digitalni novac ne može funkcionirati kao stvarne valute zbog svoje nestabilnosti. Naglasio je kako bi se blokchain opcija ipak mogla koristiti za financiranje masovne imigracije.

Bitcoin nije valuta jer valuta bi trebala biti stabilni izvor vrijednosti, a valuta koja fluktuira 25 posto na dan ne može se koristiti za isplatu plaća jer bi plaće padale 25 posto na dan. To je špekulacija zasnovana na nesporazumu,“ izjavio je špekulant na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Ipak, Soros namjerava investirati u kriptovalute, kako piše Bloomberg. Adam Fisher, koji nadgleda investicije Sorosevih zaklada, potvrdio je kako je dobio odobrenje za trgovanjem kriptovalutama, ali da zasad još nije kupljena niti jedna kriptovaluta.

Vrijednost Bitcoina, pala je za više od 40 posto od Sorosevog govora u siječnju, ali se još uvijek nalazi na 400 posto višoj vrijednosti u odnosu na prošlu godinu.