Osuđivani financijski kriminalac i potpirivač društvenih nemira George Soros upozorio je kako se „uspavana pro-europska većina“ mora „probuditi“ prije nego li EU ode putem Sovjetskog Saveza.

Kako tvrdi Soros, političke pro-unijske stranke moraju prikupiti svu ključnu podršku pred izbore za Europski parlament u svibnju, stoji u njegovoj objavi na stranici Project Syndicate.

Blok hoda u snu prema propasti“ te bi uskoro mogao završiti poput Sovjetskog Saveza. S ciljem kako bi se izbjegla katastrofa, političke stranke ispravnog mišljenja, tvrdi on, moraju se oduprijeti mamcu euroskepticizma koji se širi kontinentom te staviti „europske interese ispred svojih vlastitih.

Soros je napao i njemačke vlasti jer nisu dovoljno „pro-EU“ iz straha da bi mogli izgubiti glasove zbog AfD-a. S druge strane, pohvalio je njemačke Zelene da su „jedina ustrajna pro-europska stranka u zemlji.

U pogledu Italije, Soros je prekorio EU zbog „strogog provođenja“ sporazuma „koji nejednako opterećuje zemlje poput Italije gdje imigranti po prvi put ulaze u EU.“ Kao rezultat, masovni priljev imigranata u Europu pretvorio je nekoć pro-EU Italiju u bastion populizma, tvrdi Soros.

Posve iznenađujuće, siva eminencija globalističke svite zaboravila je spomenuti da je on jedna od vodećih figura politike otvorenih vrata Europe, koja je i rezultirala katastrofalnim valom zločina.

Ne treba previše spominjati kako se u svom osvrtu dotakao i smrtnog neprijatelja Viktora Orbana zbog protjerivanja iz Mađarske.