Soroševa fondacija „trenira“ socijaliste i liberale da se bore protiv volje naroda

soros teaser 3_3

Dokumenti Fondacije Otvoreno Društvo koji su izašli na vidjelo javnosti, prikazuju kako je fondacija aktivno sudjelovala u podučavanju i treniranju političara kako se boriti protiv konzervativnih stranaka i gušiti slobodu govora.

Čitav niz dokumenata otkrio je sistem rada te organizacije te načine financiranja mnogih udruga i inicijativa sa ciljem utjecanja na javno mnijenje i kontrolu nad vladama mnogih država.

Jedan dokument tako govori o inicijativi za cenzuriranjem govora u Europskom parlamentu, te o aktivnom podučavanju raznih lijevo orjentiranih članova parlamenta kako da se bore protiv „ksenofobnog populizma“.

Dokument koji je procurio u javnost pod nazivom „Izvještaj o rezultatima i aktivnostima Europskog instituta Otvorenog društva“ opisuje razne teme i inicijative koje ta organizacija pokušava progurati kroz Europski parlament i vlade europskih država.

Pod krinkom jednakosti i anti-diskriminacije, dokument pruža uvid u načine na koje fondacija funkcionira i njene odnose sa političarima. „OSEPI (Europski ogranak fondacije) je organizirao seminare za socijalističke parlamentarce o načinima suprotstavljanja ksenofobnom populizmu u parlamentu“.

U istom dokumentu  OSEPI priznaje da aktivno pokušava ugušiti slobodu govora u Europskom parlamentu. „Nadalje smo organizirali sastanke sa parlamentarcima sa ciljem mijenjanja pravila u EU parlamentu kako bi zabranili i sankcionirali govor mržnje“, stoji u dokumentu.  Takozvani „govor mržnje“, poprilično popularna fraza u današnje vrijeme, toliko je širok i nedefiniran pojam da često niti sami pravnici nisu u stanju definirati gdje su njegove granice i što definira „govor mržnje“.

Zakoni u Njemačkoj išli su u toliku krajnost da zabranjuju kritiziranje imigranata ili uvrede na račun istih, što je rezultiralo mnogim uhićenjima njemačkih građana koji su na internetu davali izjave koje je vlast samoinicijativno protumačila kao uvredljive, odnosno klasificirala ih pod „govor mržnje“.

Definiranje „govora mržnje“, današnje inačice nekadašnjeg „verbalnog delikta“, najčešće je prepušteno proizvoljnoj volji vladajuće elite i samoprozvanih moralnih vertikala, kao što su udruge koje financira upravo Soroševa fondacija.

Izvor: Breitbart, Tribun