U intervjuu The New York Times, predsjednik zaklade Otvoreno društvo Patrick Gaspard objavio je da će organizacija, na čelu s milijarderom Georgeom Sorosom, „udvostručiti“ financiranje „organizacija za pravdu koje predvode crnci“.

Intervju je popraćen izjavom za javnost zaklade Otvoreno društvo u kojoj stoji da će „najveći udio ove potpore – 150 milijuna dolara – biti kroz skup petogodišnjih bespovratnih sredstava organizacijama za pravdu pod vodstvom crnaca koji su pomogli u stvaranju i održavanju zamaha prema rasnoj jednakosti.

Oglas:

          

 

Odgovor otvorenog društva odražava naše uvjerenje da je za stvarni napredak potrebna stalna podrška dugi niz godina i ostavljajući vođe odgovornim pogođenim zajednicama da oblikuju put prema naprijed.“ izdanje dodaje.

Također se napominje da će se dodatnih 70 milijuna dolara dodijeliti „neposrednijim naporima za unapređenje rasne pravde“, koji uključuju napore na „preispitivanju“ rada policije.

Gaspard je napomenuo da je nedavni ustanak u SAD i širom svijeta „trenutak u koji smo ulagali posljednjih 25 godina.“

Postoji poziv na pravdu u crno-smeđim zajednicama, eksplozija ne samo suosjećanja već i solidarnosti na sve strane“, rekao je, dodavši da je „vrijeme za udvostručenje.“

I shvatili smo da se možemo kladiti na ove aktiviste – crno-bijele – koji ovo vide kao trenutak ne samo inkrementalizma, već i cjelovitih reformi“, ustvrdio je Gaspard.

Gaspard se izravno osvrnuo na pokret Black Lives Matter, držeći da su nam „potrebni za održavanje ovih trenutaka. Ako ćemo reći ‘Black Lives Matter’, moramo reći ‘Crne organizacije i strukture su važne’.

Ista ova zaklada 1. lipnja objavila je poruku u kojoj stoji:

Pronalazimo nadu u ljudima diljem ove zemlje koji se okupljaju da bi mirno prosvjedovali protiv pravosudnog sustava koji je kroz našu povijest iznevjerio obojene zajednice. Osuđujemo nasilje bilo koje vrste i nećemo dopustiti da destruktivna djela nekolicine odvuku našu pažnju s krucijalnog rada na zajedništvu i stvaranju bolje budućnosti za sve naše susjede.

Podsjetimo, praktički svi BLM-ovi prosvjedi završili su masovnim nasiljem, razbijanjem, paležom, divljanjem, pojedinim ubojstvima bijelaca i crnaca te sustavnim ispoljavanjem anti-bjelačkog rasizma.

Pored svega, pokazali smo da je BLM obična rasistička organizacija koju predvode sljedbenici bolesne genocidne ideologije marksizma, kao i da lideri te organizacije slijede i veličaju osuđivane teroriste kao svoje uzore.


Financiranje anti-bjelačkog BLM-a vodi skupina u čijem odboru sjedi osuđena židovska teroristica

Suosnivačica BLM-a pohvalila se kako joj je uzor jedna od najtraženijih teroristica i ubojica policajaca

Suosnivačica BLM-a Toronto bijelce nazvala „genetskim defektom“ tvrdeći da ih se može „istrijebiti“