Soroševa mreža u potrazi je za smještajem u Mađarskoj, u koji namjerava preseliti imigrante.

Prema izjavi državnog ministra za vladinu komunikaciju Bencea Tuzsona, članovi Soroševih organizacija aktivno traže stanove i kuće u koje namjeravaju useliti imigrante.

Tuzson je medijima pokazao zahtjev putem kojeg je Helsinški odbor zatražio popis praznih nekretnina u državnom vlasništvu u Budimpešti.

Mađarska vlada odbila je objaviti takav popis te su rekli da će ići na sud ukoliko bude potrebno kako bi zaustavili uručivanje takvog popisa Soroševim pristašama, rekao je Tuzson.

Očekujemo da sudska procedura utvrdi ono što mi već znamo i sumnjamo, da je jasni cilj Helsinškog odbora naseliti imigrante u Mađarsku, te pronaći prikladne nekretnine u tu svrhu,“ dodao je.

Organizacije koje financira George Soros rade na promjeni Mađarske, te njenom pretvaranju u imigrantsku zemlju,“ istaknuo je.

Kandidat za premijera Gergely Karacsony već je podnio zahtjev za popisom bivših vojnih baraka te vladinim stanovima po lokalnim općinama. Gabor Vago, zastupnik stranke LMP također je predložio da se sastavi popis oko 150.000 privatnih domova.