Španjolski parlament dopustio je djeci od 12 godina da promijene spol na vlastiti zahtjev, dok će drugi zakon, ako bude usvojen, legalizirati zoofiliju.

Španjolski parlament je prošlog četvrtka odobrio zakon koji dopušta osobama starijim od 16 godina da promijene svoj zakonski priznati spol bez liječničke procjene. Oni od 12 do 13 godina trebat će odobrenje suca, dok će osobe od 14 i 15 godina trebati dopuštenje roditelja. Oba doma parlamenta odobrila su zakon koji je pripremilo Ministarstvo za jednaka prava.

Također, donji dom parlamenta, Kongres zastupnika, izglasao je prijedlog zakona o dobrobiti životinja kojim se zabranjuje ubijanje miševa i zmija koje ulaze u kućanstvo, kao i uporaba otrova za štakore pod kaznom do dvije godine zatvora.

Do sada je španjolsko zakonodavstvo uključivalo apsolutnu zabranu zoofilije u vezi s kućnim, pripitomljenim životinjama ili domaćim životinjama. Sada je španjolski parlament odlučio ukinuti zabranu, dopuštajući mogućnost spolnog odnosa sa svim kralježnjacima, osim u slučajevima kada je životinja ozlijeđena.

Posebno španjolsko zakonodavstvo sada sadrži odredbu koja kaže da je “spolni odnos sa životinjom protuzakonit ako navedeni čin uzrokuje ozljedu koja zahtijeva veterinarsko liječenje kako bi se povratilo zdravlje kralježnjaka”.

Prije nego što se zakon usvoji, mora ga odobriti gornji dom, Senat. Neki konzervativci se nadaju da će senatori ispraviti zakon i zadržati bestijalnost nezakonitom. Međutim, to nije vjerojatno jer većinu mjesta u Senatu kontrolira lijeva koalicija.