Španjolske vlasti izdvojit će milijune eura za imigraciju, dok u zemlji 40 posto djece živi u siromaštvu

To je taj „socijalizam.“

Kvazi-socijalistička vlada Španjolske, odlučila je izdvojiti 3.5 milijuna eura u tri mjeseca kako bi se uspostavio posebni odjel koji će pomagati ilegalnim imigrantima prilikom ulaska u zemlju.

Ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo je „hitne ugovore“ kako bi se u zaljevu Algeciras oformila jedinica za pomoć ilegalnim imigrantima. Ukupni trošak ovih mjera, kroz samo tri mjeseca, iznosit će 3.5 milijuna eura, pri čemu će oko 350.000 eura zaraditi samo prevoditelji, prenosi Caso Aislado.

Španjolske vlasti tvrde kako je ova mjera „hitno potrebna“ radi rješavanja problema nastalih „neočekivanim i masovnim dolaskom brodova s imigrantima na španjolske obale.

Španjolska pro-komunistička vlada namjerava uvesti besplatno zdravstveno osiguranje za 800.000 ilegalnih imigranata

Podsjetimo, imigranti već dugi niz godina učestalo napadaju španjolske enklave Ceuta i Melilla u Africi, te često puta uspijevaju ući u EU. S druge strane, nakon primanja imigranata s broda Aquarius, kojeg su odbili primiti Talijani, imigranti su započeli sustavnu invaziju na španjolske plaže.

I dok španjolske vlasti izdvajaju milijune eura za navodno „pomaganje“ ilegalnim imigrantima, ista zemlja nalazi se na drugom mjestu po stopi nezaposlenosti u EU sa 16.6 posto, iza Grčke.

Pored toga, prema službenim podacima UNICEF-a, u Španjolskoj raste broj djece koja živi ispod granice siromaštva, a još 2014. njihov broj popeo se na zapanjujućih 40 posto. Najveći porast zabilježen je među obiteljima s dvoje djece, koja preživljavaju sa manje od 700 eura mjesečno.

Imigranti s Aquariusa u Španjolskoj pobacali doniranu odjeću i potrepštine u smeće