Žestoki protivnik prostitucije i socijalistički premijer Pedro Sanchez ostao je šokiran i ponižen nakon što se ispostavilo da je njegovo ministarstvo odobrilo rad sindikata prostitutki.

Iako prostitucija nije zakonski regulirana u Španjolskoj, Sanchez je zasjedanjem na državni tron u lipnju obećao boriti se protiv eksploatacije žena, prenosi The Local.

Sanchez je trenutno u posjetu Južnoj Americi, te je iz Kolumbije najavio da će Ministarstvo rada pokrenuti pravni postupak na sudu za ukidanje „Organizacije seksualnih radnica“, koja je osnovana kako bi se zaštitilo prostitutke u zemlji.

Kao ministrica i članica feminističke vlade, nikad ne bi odobrila objavljivanje ove informacije,“ rekla je Magdalena Valerio koja je također ostala šokirana činjenicom da je pored odobrenja vijest također objavljena u službenom državnom listu BOE.

Vrijedi dodati kako je 2012. u Španjolskoj otvorena i prva „škola za prostitutke“, gdje se polaznicama nudi tečaj s temama o povijesti prostitucije te smjernice kako što bolje prodati svoje tijelo. Iako su regionalne vlasti u Valenciji htjele pokrenuti tužbu, pravnici su utvrdili kako za nju nema osnova jer škola nije vršila propagiranje prostitucije, što spada pod nezakonite aktivnosti.