Nakon što su španjolske vlasti odlučile primiti afričke imigrante s broda Aquarius, čiji su pristanak u talijanskim lukama zabranile tamošnje vlasti, nekoliko studenata izbačeno je iz svojih domova kako bi se u njih smjestile novopridošlice.

Brod s ukupno 649 imigranata jučer je pristao u španjolskom gradu Alicante. Međutim, španjolske vlasti pritom su zanemarile činjenicu da nemaju dovoljno prostora za njihovo zbrinjavanje te su se prvi na udaru našli studenti.

Nekoliko studenata tako je bilo prisiljeno izaći iz domova iako su platili stanarinu, piše portal Actualidad Valdepeñas. Pored svega, svi studenti dobili su tek 24 sata da isele iz domova.

Jedan od tih studenata je i Ruben, koji studira njemački jezik, a koji plaća stanarinu od 750 eura mjesečno za svoju sobu. Međutim, zajedno s još nekolicinom kolega, prisiljen je izaći van.

Njegova majka posvjedočila je bizarnom potezu vlasti: „Rekli su nam da ne mogu živjeti tamo jer su ovi došli s mnogim bolestima, pa se radi o zdravstvenom problemu.

Kako je potvrdila, njen sin je u velikim problemima jer nigdje u gradu nema praznih stanova, budući da je većina već rezervirana zbog ljetne sezone.

Dakako, „zdravstveni problemi“ vrlo su izgledna situacija kada su u pitanju imigranti. No, tko bi po ikakvoj logici opasno bolesne osobe smještao u naseljena područja?