Projekt pod nazivom „Naša zajednička budućnost“ pokrenut je u ponedjeljak u Jeruzalemu. Na prvom okupljanju sudjelovalo je više od 30 vodećih židovskih ličnosti, mislioca i aktivista iz cijelog svijeta, prenosi PR Newswire.

Riječ je o inicijativi koja bi trebala ojačati veze među Židovima u svijetu, kao etničke skupine koja se sama klasificira kao rasna, te samim time promiče rasnu homogenost dok njeni protagonisti za slična udruživanja bijelaca siju masovne optužbe i moralne ucjene za „rasizam“ ili „antisemitizam“.

Oglas:

       

 

Projekt je zajednička inicijativa organizacije Genesis Philanthropy Group i države Izrael, a pod pokroviteljstvom izraelskog predsjednika. Kako navodi portal PR Newswire, „naša zajednička sudbina nastoji povezati Židove jedne s drugima i Izraelom kroz različite vjerske i kulturne identitete kroz zajednički skup etike i vrijednosti.

Tijekom foruma okupljena skupina misaonih vođa sastala se s predsjednikom Izraela, Reuvenom Rivlinom te je predstavljen početni nacrt izjave o „našoj zajedničkoj sudbini“.

Cilj foruma bio je stvaranje novog duhovnog i intelektualnog dokumenta koji će, uz doprinos Židova širom svijeta, predstaviti zajedničke vrijednosti i načela po kojima će se svjetsko židovstvo međusobno tretirati, podržavati i angažirati.

Ilia Salita, predsjednik i izvršni direktor Genesis Philanthropy Group, rekao je: „Pozivamo Židove koji žive u Izraelu i drugdje da se pridruže kreiranju i dovršavanju dokumenta jednako ambicioznog kao što je Deklaracija o našoj zajedničkoj sudbini, jer vjerujemo da čineći tako imamo potencijal uzbuditi i angažirati Židove svih porijekla i svjetonazora. Znamo da će se početni nacrt Deklaracije uvelike poboljšati ulaganjem svjetske židovske zajednice. To je židovsko okupljanje na potpuno novoj razini.

Među okupljenim židovskim „misliocima“ i „eminentnim“ ličnostima povezanim s projektom su Bat Galim Sha’ar, rabin lord Jonathan Sacks, Judith Tanenbaum, general bojnik (Ret.) Amos Yadlin, rabin Pinchas Goldshmidt, rabin Silvina Chemen, rabin Yaacov Meidan, Éliette Abécassis, rabin Elliot Cosgrove, profesor Jonathan Sarna i rabin Sharon Brous.

Tipično sivu „eminenciju“ predstavljaju Lord Jacob Rotschild te Barbara Spectre, židovska aktivistica iz Švedske koja je otvoreno progovorila o vodećoj židovskoj ulozi u masovnoj imigraciji afro-arapskih imigranata u Europu koja „bez transformacije neće opstati.

Mi predviđamo da će ova Deklaracija pomoći u oblikovanju načina na koji će se buduće generacije Židova, u Izraelu i širom svijeta, učiti slušati jedni druge i zajedno raditi kako bi osigurali svijetlu budućnost za naš narod i svijet u cjelini,“ rekao je Sanford R. Cardin, predsjednik savjetodavnog odbora Naše zajedničke sudbine.

Začudo, kada su u pitanju „odabrani“ nema problema da se isključivost na židovski način upakira u nekoliko lijepih izraza, kako bi tako očita rasistička načela mimoišla pažnju inače revnih licemjernih histerija prožetih fetiš-pojmovima poput „fašizma“, „rasizma“ ili „nacizma“ uz prateći proljev moralnih ucjena.

Sve u svemu, židovski supremacizam je općeprihvaćena pojava, iako ga prate neprekidno izazivanje sukoba, prijetnje ratovima, dokazane globalne financijske prijevare i manipulacije te sustavno raspirivanje rasne, nacionalne i vjerske mržnje.

Oh, pa naravno, to su samo „antisemitske teorije zavjere“, zar ne? Ili ipak nisu…